Najdi servis
Další události najdete v levém sloupci po výběru článku z této nabídky nebo po stisku tohoto tlačítka
Další články o spotřebičích najdete v levém sloupci po výběru článku z této nabídky nebo po stisku tohoto tlačítka
Další rady jak na to najdete v levém sloupci po výběru článku z této nabídky nebo po stisku tohoto tlačítka
 Další slovíčka najdete v levém sloupci po výběru článku z této nabídky nebo po stisku tohoto tlačítka


Nulová zóna

Prostor oroseného chlazení

Orosené chlazení

V prostoru čerstvého chlazení "orosené" můžete ideálně skladovat při teplotě blízko 0°C a při relativní vlhkosti 90% domácí ovoce a zeleninu. Také choulostivé druhy jako chřest, jarní cibulka, růžičková kapusta, bylinky nebo borůvky tak zůstanou po celé dny čerstvé, aromatické a s intenzivními barvami, jako byste je právě natrhali. Chladící přihrádka s teplotou blízko 0°C je zakryta filtrem proti unikání vlhkosti, takže vlhkost Vašich uložených potravin zůstane zachována.
Mikroorganismy se v této přihrádce nemohou tak snadno rozmnožovat, takže vitamíny a minerální látky zůstanou zachovány.

Prostor suchého chlazení

Suché chlazení

V prostoru čerstvého chlazení "suché" můžete při teplotě blízko 0°C a při relativní vlhkosti 50% více dnů skladovat salámy, ryby, mořské ovoce - stále čerstvé a aromatické. Maso a drůbež tam můžete uchovat ještě déle než v běžných chladničkách.

Z katalogu Siemens



Komentář
Katalog uvádí tento popis u kombinované chladničky, která má oddělený prostor s nulovou zónou se samostatnými dvířky mezi chladícím prostorem nahoře a mrazícím prostorem dole. Výhody zón s teplotou blízkou 0°C jsou pochopitelně obdobné i při jiném uspořádání chladniček.

Miloš Chadt
milos@chadt.cz
milosch@centrum.cz

grafy: Siemens


Články s podobnou tématikou:



Přepne na další téma
Seřadit podle abecedySeřadit podle dataDalší seznam článků
Seřadit podle abecedySeřadit podle dataDalší seznam článků

Poslední aktualizace 19.04.2016 00:00

Založení stránek
20.7.2005



Staňte se fanoušky, dovíte se o nových článcích v předstihu.